Niks mis mee!

Standaard

Doet u dat nou ook? Of ben ik één van de weinigen die in de winkel zijn neus niet ophaalt voor een bakje Filet Americain dat tegen de datum aan zit? Als ik mijn steentje bij kan dragen aan de voedselverspilling en tegelijkertijd aanzienlijk minder betaal voor een product waar niks mis mee is, dan gaat dat gewoon in mijn mandje. Vooropgesteld dat ik toch al van plan was om Filet Americain te kopen natuurlijk en en ook dat het vandaag of morgen gegeten wordt.

Twee miljard kilo voedsel wordt er jaarlijks in ons landje weggegooid. Dat komt onder andere door de ”tenminste houdbaar tot” melding op de verpakking. Onzinnig en overbodig voor heel veel levensmiddelen die niet aan bederf onderhevig zijn. De smaak en de kleur bijvoorbeeld wordt op den duur iets minder, maar ziek word je er niet van, dus het is nog prima eet- of drinkbaar. Ik heb een collega die een blikje cola weggooit als het een week over de datum is… Ik steun het voorstel om in het vervolg ”lang houdbaar” op die producten te zetten, dan krijg je er ook geen denkbeeldige buikpijn meer van.

 

4 gedachtes over “Niks mis mee!

  1. Nee Ron, ik doe het niet omdat ik niet gek ben op die fabrieks-filet. Heerlijk van de lokale slager, of van Klein op de markt. Wel gelijk opeten bij thuiskomst, dan istie het lekkerst.
    En natuurlijk……………… Uitje erbij… 😜

  2. Hoi Ron , ik ben het met je eens , betreffende houdbaarheidsdatum , voedselverspilling etc.drankjes die over tijd zijn na een week hoef je echt niet weg te gooien ! Maar wat filet americain betreft , nee , daar waag ik me so wie so niet aan ! Dat is een van de weinige artikelen wat ik nooit koop ! Kleur , ingrediënten , brrrr !

  3. Hoi Ron,
    Ja, waar hebben we die neus en mond voor gekregen?
    Ruiken, proeven en dan vaak gewoon eten. Vroeger werd mijn broer bagger vet door de toetjes die over de datum waren en voor het vee bestemd waren. De koelkast puilde bij ons thuis uit door alles wat mijn vader ophaalde en nog gewoon eetbaar was. Nooit iemand ziek van geworden. Met vlees ben ik wel voorzichtig maar verder ruiken, proeven en vaaaaak eten!
    Groet Tanja

Plaats een reactie